Характеристика вінілового софіта

ННайбільш часто для підшивки карнизного звису, обробки покрівлі, виступів дахів використовується вініловий софіт. Цей довговічний матеріал не є особливо дорогим. Софіт служить захистом від атмосферних опадів, а також несприятливих температурних змін, зовнішнього середовища.

Важливо, що софіти дозволяють даху «дихати», є перфорованими. Повітря вільно проходить крізь них, а не застоюється. Сам матеріал не піддається пліснявінню і появі грибка.

Основні властивості та характеристики вінілового софіта:

1. Матеріал механічно міцний. Стійкий до пошкоджень і ударів. Також на нього не впливають кліматичні зміни. Все це збільшує термін служби вінілових софітів. Колір не змінюється навіть при прямому попаданні сонячних променів або вологості. Важливо, що ці фактори збережуть прекрасний зовнішній вигляд будинку або іншого приміщення;

2. Вінілові софіти універсальні. Вони використовуються як для підпокрівельного простору, так і грають роль самостійних декоративних елементів при оновленні стелі. Широкий діапазон кольорів дозволить поєднувати софіти з практично будь-яким матеріалом для обробки. Все це допоможе створити унікальний неперевершений дизайн.

3. Важлива також простота при догляді за софітів. Вінілові софіти не потребують особливого чищення. Також відпадає потреба регулярно оновлювати фарбування під час експлуатації. Єдине, що необхідно - промивати пластини водою з додаванням м'яких миючих засобів;

4. Вініловий софіт не залежить від біологічних факторів (не уражується грибком і цвіллю);

5. Відмінний зовнішній вигляд і легкість монтажу;

6. Це екологічно безпечний матеріал, який не є токсичним або шкідливим.

Необхідно відзначити, що вінілові софіти розроблялися спеціально для підшивки карнизів. Для створення якісного матеріалу були враховані недоліки попередніх матеріалів. Сьогодні вініловий софіт грає ще й важливу декоративну функцію. Вінілові софіти можуть бути як суцільними, так і перфорованими (забезпечують приплив повітря). Для підшивки карнизів фахівці радять використовувати суцільні та перфоровані 3 до 1 вінілові софіти.