Переваги гнучкої черепиці Шинглас

Дах можна вважати другим за важливістю конструкцією будівлі, якщо першою і найбільш важливою його конструкцією зазвичай є фундамент. Маючи надійний дах над головою, ви будете захищені від протікання, невиправдано високих тепловтрат, вуличного шуму та інших неприємностей, які характерні для дешевих і неякісних покрівель. Поговоримо про переваги бітумної черепиці Шинглас, про особливості її монтажу та експлуатації.

Цей матеріал виготовляється зі скловолокна, оброблюваного бітумом. Багатошаровий виріб відмінно пристосований для експлуатації в суворих кліматичних умовах. Захист від механічних впливів бітумній черепиці надає шар кам'яної крихти, який одночасно виступає в якості декоративного шару, оскільки може бути пофарбований в будь-який колір. Крихта захищає черепицю від сильної спеки, не дозволяючи бітуму розплавлятися під дією сонячних променів. Крім того, вона захищає матеріал від псування ультрафіолетовими променями. Щоб черепиця зберігала еластичність на морозі та не тріскалася, бітум, який використовується для її виробництва, модифікують спеціальними добавками.

Бітумна черепиця випускається у великому асортименті. Споживач може вибирати вироби в залежності від форми, розмірів бітумного гонту, кольору.

Важлива перевага такої черепиці - простота укладання. Матеріал легко монтується на поверхні випуклої форми, облягає складні ділянки, створює герметичне покриття незалежно від конфігурації даху. Бітумна черепиця має невелику вагу, високі шумо- і теплоізоляційні властивості. Вона не шумить під час дощу, не притягує блискавки. А взимку з неї сніг не скочується, оскільки покриття має шорстку поверхню. По такій покрівлі можна безпечно переміщатися, проводячи ремонтні роботи та заходи з обслуговування даху.

Для укладання бітумної черепиці необхідна рівна суцільна основа. Для виготовлення настилу використовують вологостійку товсту фанеру або плити ОСБ. Поверх настилу укладають м'яку підкладку і гідроізоляційний матеріал. Потім приступають до монтажу бітумного гонту. Кожен лист черепиці має нижню поверхню, що самоклеїться, завдяки чому при укладанні внахлест утворюється суцільне покриття, яке не має швів. Укладання здійснюють при плюсовій температурі, але можна проводити роботи і взимку, розігріваючи листи і основу спеціальним обладнанням.

В процесі експлуатації дах, покритий бітумним гонтом, не вимагає особливого догляду. На ній не з'являються вогнища ураження пліснявою і мохом, їй не страшні ніякі морози і сильний вітер. Якщо в результаті падіння гілки з дерева пошкодиться частина покриття, на цю ділянку можна приклеїти аналогічну черепицю. При цьому не потрібно демонтувати пошкоджену черепицю, оскільки технологія дозволяє приклеювати гонт безпосередньо на старе покриття.